etabl. 1977

Kosta Boda

Å følge glassets ferd fra en sirupsaktig, smeltet tilstand til glitrende krystall er et spektakulært syn som finner sted i Kosta Bodas varme butikker hver dag.

Designere, glassblåsere, kuttere, malere og gravører spiller hver dag sin rolle i dette dyktige arbeidet, og hvert glass fra Kosta Boda er et unikt og sofistikert stykke håndverk. Innen det ferdige glasset forlater glassverket, har ikke mindre enn 15 forskjellige personer bidratt i produksjonsprosessen.

Siden 1898 har det blitt produsert kunst og krystallglass til hverdagsbruk under merket Orrefors. Ved vårt glassverk i Kosta får våre dyktige glassarbeidere selskap av flere av Sveriges mest prestisjefylte designere for å utvikle design, håndverk og nye teknikker. En mindre del av vår produksjon er produsert ved andre anerkjente glassverk, hovedsakelig i Europa, siden 2004. Noen få produkter produseres i Asia. Ved alle glassverk bruker vi de samme designerne og i mange tilfeller produksjonsteknikker utviklet av oss selv i Småland, Sverige.

Viser alle 3 resultater